Menu
Invatamant si Religie

Invatamant si Religie (1291)

MENŢIUNE LA OLIMPIADA NAŢIONALĂ DE LINGVISTICĂ (2017 05 23)

Încă o menţiune pentru Reghin la o olimpiadă naţională. De această dată pe diplomă scrie numele de Tudor Pilcă – elev în clasa a X-a A la Liceul Tehnologic „Petru Maior”. Pregătit de profesorii săi de limba română şi matematică, Tudor a ajuns să fie printre cei mai buni din ţară la lingvistică – una dintre cele mai complexe materii de liceu. Meritul său este cu atât mai mare cu cât, liceanul a participat şi la alte concursuri şcolare.

Read more...

IPS IRINEU, ÎN VIZITĂ LA INSTITUŢII DIN REGHIN (2017 05 18)

Arhiepiscopul de Alba Iulia, IPS Irineu a introdus municipiul Reghin în agenda sa de vizite pastoral-misionare derulate în această perioadă. Astfel, marţi acesta s-a întâlnit cu reprezentanţii administraţiei locale, a vizitat spitalul şi Casa Maria 1, dar şi câteva biserici unde a fost întâmpinat de preoţi şi de reprezentanţi ai enoriaşilor.

Read more...

AU ADUS TROFEUL FESTIVALULUI REGIONAL „GH. DINICĂ” (2017 05 17)

Trupa de teatru a Şcolii Gimnaziale „Florea Bogdan” mai realizează un succes. Elevii reuniţi sub genericul „Arlechino” au obţinut trofeul festivalului regional concurs de teatru „Gheorghe Dinică”. Micii actori pregătiţi de profesoara Mihaela Crăciun au interpretat „Două loturi”, adaptarea după Caragiale.

Read more...

CONCURS DE DRAMATIZARE ÎN LIMBA FRANCEZĂ (2017 05 15)

Şcoala Gimnazială „Florea Bogdan” a organizat marţi a VIII-a ediţie a concursului de dramatizare în limba franceză. Se intitulează ”Spectacles a l'ecole” a avut de această dată 8 trupe participante de la şcoli din municipiu şi împrejurimi. Organizatorii speră ca acest eveniment devenit tradiţie să-i atragă pe elevi spre limba lui Voltaire, dar şi să le dezvolte latura artistică.

Read more...

PREMII DUPĂ PREMII PENTRU PATRULA RUTIERĂ A ŞCOLII (2017 05 16)

Premii după premii pentru echipajul de circulaţie rutieră al Şcolii Gimnaziale Florea Bogdan din Reghin. Elevii pregătiţi de profesorul Dănuţ Moldovan au câştigat Cupa DHS la ciclism organizată la Tîrgu Mureş, dar au ocupat şi locul secund la un concurs naţional de profil. Urmează acum o întrecere interjudeţeană în Argeş.

Read more...

FESTIVAL-CONCURS PENTRU CORURI DE COPII (2017 05 15)

Pentru a patra oară, glasauri ale copiilor din zona Reghin au răsunat în cântece religioase în cadrul unei noi ediţii a Festivalului-concurs Vestitorii bucuriei Învierii. Evenimentul a avut loc vineri la parohia ortodoxă din Iernuţeni, cu participarea a numeroase coruri de copii. În cadrul proiectului s-au adunat însă peste 200 de lucrări sosite din toată ţara.

Read more...
Subscribe to this RSS feed