Menu
Invatamant si Religie

Invatamant si Religie (1291)

PE PODIUM LA OLIMPIADA NAŢIONALĂ DE CULTURĂ CIVICĂ (2017 05 10)

Echipajul format din Ana Atănăsoaie şi Blum Alicia, eleve în clasa a IV-a la Şcoala Gimnazială „Al. Ceuşianu” din Reghin a ocupat locul al treilea la olimpiada naţională de Cultură Civică. Elevele au fost singurele reprezentante ale judeţului Mureş care au obţinut o clasare pe podium în ediţia din acest an. Fetele au elaborat un proiect pe tema dreptului civic.

Read more...

CEI MAI BUNI DIN REGIUNE LA DANS (2017 05 09)

Copiii Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă nr, 3 SAM Reghin împreună cu elevii Gimnaziului „Florea Bogdan“ şi Liceului Tehnologic „Lucian Blaga“ au câştigat faza regională a concursului de dans „Împreună pentru viitor“ desfăşurat sub egida SNAC. Cele două dansuri prezentate au primit cele mai multe puncte din partea juriului şi astfel vor reprezenta Municipiul Reghin la faza naţională care este programată pentru 25 mai la Tîrgu Mureş.

Read more...

SE NUMĂRĂ OLIMPICII NAŢIONALI DIN MUREŞ (2017 05 09)

Primăvara se numără olimpicii naţionali. Anul acesta şcolar e unul bun la capitolul rezultate obţinute de elevii mureşeni la olimpiadele şi concursurile naţionale. Inspectorul şcolar general a declarat că de mulţi ani nu s-au mai obţinut atât de multe premii, iar meritul este al elevilor silitori şi al profesorilor care i-au descoperit şi i-au pregătit.

Read more...

CONFERINŢA NAŢIONALĂ ”DIDACTICA MATEMATICII” LA REGHIN (2017 05 08)

Pentru a doua oară în ultimii 5 ani Reghinul a găzduit sâmbătă o nouă ediţie a Conferinţei Naţionale „Didactica Matematicii”. Reuniunea ştiinţifică este iniţiată de profesorul universitar dr. Dorel Duca din din Cluj Napoca şi este menită să-i adune la un loc pe profesorii de matematică interesaţi de progresul din domeniu, dar şi de metodele de predare ale materiei.

Read more...

MENŢIUNI LA OLIMPIADA NAŢIONALĂ DE EDUCAŢIE TEHNOLOGICĂ (2017 05 04)

Trei elevi ai Şcolii Gimnaziale „Florea Bogdan” din Reghin au reprezentat judeţul Mureş cu succes la olimpiada naţională de educaţie tehnologică. Doi dintre ei au obţinut menţiune, după ce au scris lucrări bune, iar la proba practică i-au surprins plăcut pe profesorii evaluatori. Elevii sunt pregătiţi de profesoara Maria Halaţi care a şi condus delegaţia judeţului şi care nu se află la prima calificare la etapa finală.

Read more...

NOUTĂŢI PRIVIND BURSELE DE MERIT OLIMPIC INTERNAŢIONAL (2017 04 26)

Guvernul a aprobat, în ședința de joi, 20 aprilie, un proiect de lege de modificare și completare a Legii 235/2010 care prevede acordarea burselor de merit olimpic internațional elevilor care obțineau premiile I, II și III la olimpiadele școlare internaționale. Această modificare are scopul de a sprijini şi elevii care obțin mențiuni la olimpiadele şcolare internaţionale, indiferent de disciplina de învățământ.

Read more...

LICEUL „P. MAIOR” SE PREGĂTEŞTE DE „DIDACTICA MATEMATICII” (2017 04 24)

Liceul Tehnologic „Petru Maior” din Reghin se pregăteşte să găzduiască cea de-a 33-a ediţie a Conferinţei Naţionale „Didactica Matematicii” Reuniunea ştiinţifică este iniţiată de profesorul universitar dr. Dorel Duca de la Universitatea „Babeş Balayai” din Cluj Napoca şi se va organiza pentru a doua oară la Reghin. Cu această ocazie aproximativ 100 de profesori de matematică din toată ţara vor fi prezenţi la Reghin pe 6 mai.

Read more...
Subscribe to this RSS feed